ТРАДИЦИИТЕ СРЕЩАТ БЪДЕЩЕТО В ОРЕШАК

poster2На 7 юни 2023 г. в парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак ще се проведе празник под надслов „Традициите срещат бъдещето“.

Повече от 120 ученици от 5 училища на Община Троян ще почерпят от опита на старите майстори, ще се запознаят с техниката на изработване на грънчарски изделия. Те ще се опитат да създадат и свои произведения на грънчарското колело, ще рисуват на стъкло, ще пирографират...

Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ ще представи възможностите си за създаване на млади майстори в областта на керамиката.

Целта на събитието е привличане на млади хора към каузата за запазване и развитие на традиционните занаяти като част от българското и европейско културно наследство, запазване на автентичните похвати и техники на старите майстори.

Празникът се организира от Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак, Община Троян, Европейски център „Европа директно“ Габрово и РСО „Централна Стара планина“ и е посветен на Европейската година на уменията.

Каним всички да се докоснат до магията на традиционното ни изкуство!

За допълнителна информация:

Иванка Джабраилова – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0888 00 84 11

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.