УЧЕНИЦИ ОТ ГАБРОВСКИТЕ УЧИЛИЩА СЕ ЗАПОЗНАВАТ С ПРОЦЕСА НА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЦВЕТЯ В ОРАНЖЕРИИТЕ НА ОП „БЛАГОУСТРОЯВАНЕ“

20230605 095019От началото на месец юни оранжериите на общинско предприятие „Благоустрояване“ отвориха врати за габровските ученици от първи до четвърти клас, които са включени в програмата за летни занимания на Община Габрово. Всяка седмица оранжериите се посещават от няколко групи деца от различни габровски училища заедно с техните преподаватели.

Учениците са изключително любопитни към процеса на отглеждане на цветята - от засяването на семена до засаждането на големите растения в цветните фигури и кашпите в града. Те с удоволствие се включват в процеса на подготовка на разсад от вида тагетис както и в плевенето на вече готовия разсад от салвия-пламъче. Децата бързо се ориентират как да различават плевелите от цветята и допринасят със своята сръчност за подготовката на разсадите за засаждане в цветните пространства в града.

Всяко дете си тръгва от оранжериите на ОП „Благоустрояване“ с тагетис, който само е посадило, луковици на лалета, семена или разсад на салвия, агератум, ирезине или друг вид лятно растение, отгледан от служителите в отдел „Озеленяване“.

Посещенията на ученици в оранжериите ще продължат до края на юни.

Източник: Община Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.