ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ И СПОРТА

400746554 730968979071676 2589523537460845141 n160 ученици от 16 училища от 4-те общини на област Габрово участваха в Деня на здравословното хранене и спорта. Това е тринадесето поредно издание на инициативата, която насърчава здравословния начин на живот сред подрастващите.

На 8 ноември Спортна зала “Орловец“ в Габрово за два часа беше изпълнена от възгласите на участниците, които се състезаваха в спортните игри, а техните съотборници упорито работеха върху решаването на нелеките задачи, включени в образователните игри. Те трябваше да се потрудят доста, за да могат да създадат здравословен обяд за дете на 11-12 г. от представените им продукти. Участниците трябваше да решат колко от тези продукти влизат в тяхната порция и колко калории има в тях. След времето, когато състезателите трябваше да бъдат съобразителни, да умеят добре да пресмятат, дойде време и на последната игра, където децата развихриха своята фантазия и създадоха пано „Плодородна есен”.

Денят на здравословното хранене и спорта беше открит от Областния управител Мария Башева. „Днес, Вие скъпи ученици, ще се състезавате, забавлявате и ще натрупате много нови знания по темата за здравословното хранене. Запомнете всичко научено, споделяйте го със съучениците си, със семейството си, с приятели, за да достигне до повече хора. Желая Ви да сте здрави, отговорни, да се състезавате и забавлявате!“, каза в приветствието си Областният управител.

Участниците бяха приветствани и от Началника на РУО Габрово Юлия Влаева. Тя ги награди в края на състезанието. Всяко дете и отбор получи подарък, а победителите – индивидуални награди и грамоти.

Победител в спортните игри е отборът на ОУ „Св. Св. „Кирил и Методий“ Габрово, а в образователните игри – СУ „Васил Левски“ Севлиево.

Подаръците бяха осигурени от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровска търговско-промишлена палата. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово беше основният организатор съвместно с Областна администрация, Регионално управление на образованието, Община Габрово и РСО „Централна Стара планина“.

 

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.