ОБЩИНА ЛОВЕЧ Е ОТЛИЧЕНА ЗА „НАЙ-ОТГОВОРЕН ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО“ НА СЪБИТИЕ НА ОП „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ”

img 459b4b70a908bfb4f7c0d83cfd48acec vОбщина Ловеч е отличена в категорията „Най-отговорен поглед в бъдещето“ по време на Годишното информационно събитие на ОП „Региони в растеж” 2014-2020, провело се в Бургас на 3 декември 2021 г. Наградата бе връчена на кмета  Корнелия Маринова, която участва в събитието с презентация за инициативата  „По водите на р. Осъм“.  Идеята акумулира усилията на пет общини по поречието и областните управи на Плевен и Ловеч. Сътрудничеството е с цел изпълнение на проекти и дейности между партньорите.

Наградата бе връчена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на програмата Нина Стоименова. След получаването на отличието кметът Корнелия Маринова каза:

„Партньорството и интегрираният подход са гаранция за резултатите. Река Осъм е важна за нас – красива, с много неизползван потенциал, а и защото крие рискове за здравето и живота на населението и ние искаме да укрепваме бреговете й. Важна е и защото е петата по големина река у нас, в нея се вливат 13 други реки. Това ще ни позволи да имаме и нови места за отдих. Привличаме и НПО, и бизнеса. Експертите работят от февруари. За нас е важно, че и петте общини са в Северозападния регион за планиране и това дава добри възможности. До момента хидроложко изследване не е правено, сега сме в етап на възлагане. След това ще формираме цялостните проекти за кандидатстване.“

Припомняме, че на 27 октомври 2021 г.кметовете на Ловеч, Троян, Летница, Левски и Никопол, както и областните администрации на Ловеч и Плевен, подписаха инициативата „По водите на р. Осъм“.

По информация от Община Ловеч

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.