DESIGNSCAPES ЗАВЪРШВА С НЕКОНФЕРЕНЦИЯ

1

Градовете са сложна съвкупност от предизвикателства и тяхното решаване изисква иновативни решения, базирани на дизайна.

През 2017 г. тази споделена визия за развитие на потенциала на градската среда свърза 12 партньора от 10 европейски държави. Представители на университети, бизнес организации и сдружения на общини подготвиха общ проект и получиха финансова подкрепа за неговото реализиране от програма ХОРИЗОНТ 2020.

4-годишният проект DESIGNSCAPES, който стартира на 1 юни 2017 г., вече върви към своя край. И като проект за иновации и дизайн завършва с необичайно събитие. Ние го наричаме заключителна НЕконференция. 

Защо предпочетохме да организираме НЕконференция?

В хода на подготовката на последното събитието по проекта стана ясно, че стандартна двудневна конференция няма да може да покаже достатъчно добре въздействието върху градската среда на десетките пилотни инициативи, които бяха съфинансирани с 1,5 милиона евро от бюджета на международния консорциум. В нашия случай бяха неприложими и трите формата: и присъствения, и виртуалния, и хибридния.

Затова решихме да разделим дневния ред на малки онлайн сесии, всяка с продължителност не повече от 2 часа и да го рекламираме като едно единствено финалното събитие.

Събитие, което е в пълна хармония с времето на промяна, в което живеем.

Събитие, на което всеки може да присъства от вкъщи.

Събитие с принос към инициативата „Нов европейски Баухаус”.

Събитие, което започна в началото на м. юли и ще продължи до края на м. септември 2021 г.

Сесиите се излъчват на живо във фейсбук страницата на проекта @designscapesproject.

© 2020. All Rights Reserved.